Pages Menu
Categories Menu

Postad den 4 jul, 2016

Panikångesten är borta

Min panikångest utlöstes 2009 av att min svärfar fick en hjärtinfarkt och dog. Jag var nyutbildad undersköterska och gjorde hjärt- och lungräddning men mina livräddningsförsök var förgäves. Jag tog på mig skulden. När det var som värst kom min panikångest varje dag och jag fick Sobril utskrivet. 2010 gick jag i KBT terapi i ett år, där fick jag verktyg att hantera min panikångest. Jag kunde inte förhindra att den kom men jag kunde ibland tackla och lindra symptomen. Jag klarade inte av att åka och handla själv, mitt liv var mycket begränsat och jag hade en ständig ångest. Detta pågick i sex år.

Efter några möten med Kina, där vi arbetade med att lösa upp grundorsakerna, var min panikångest helt borta. Förutom den vinsten har jag blivit mer säker på vem jag är och känner att jag har alla svar inom mig. Framför allt känner jag att det inte var något fel på mig – det var omständigheter som gjorde att jag reagerade med panikångest.

Tack vare att grundorsaken till mina problem är borta slipper jag panikångesten. Det finns inte längre några symtom som behöver hanteras. Jag har till och med åkt på semester själv utan min familj, och bytt arbete – vilket hade varit helt omöjligt för bara några månader sedan.

Jag har fått ett nytt liv!

Eva

Läs mer om panikångest.