Pages Menu
Categories Menu

Stresshantering

Oavsett grundorsak, medarbetar- eller organisationsnivå gör stress att medarbetare mår dåligt och företaget får höga omkostnader för sjukskrivningar och rehabilitering.

Människors sårbarhet är olika och kan vara medfödda eller förvärvade förutsättningar för hur vi klarar av fysisk eller psykisk stress. Det kan vara en rad olika påfrestningar i livet som gör att till exempel en depression eller panikångest utlöses. Och ju högre sårbarhet vi har desto mindre stresspåslag krävs för att vi ska hamna i någon form av ohälsa.

Våra tolkningar och gamla övertygelser styr den upplevda stressen – ofta på ett omedvetet plan. När vi lagrar emotionell stress i vår kropp kan det skapa problem och ohälsa på längre sikt. Det som en gång var sanningen för oss följer med oss i livet och hindrar oss från att agera utefter nya förutsättningar.

I amygdala, också kallad vår hjärnas vakthund, hanteras våra känslomässiga minnen. Om vi upplevt något som gjort oss rädda eller stressade kommer amygdala ihåg händelsen så att den kan slå larm om vi befinner oss i en liknande situation igen. Allt detta sker oftast på ett omedvetet plan vilket styr och begränsar oss.

Jag arbetar med att identifiera grundorsakerna till stressen. Först när vi hittat grundorsaken så är det
möjligt att bearbeta och lösa upp blockeringen och därmed också få ett nytt fjarilförhållningssätt.

En referens som jag har är en kvinna som hade panikångest under sju år. Hennes panikångest är helt borta och de begränsningar som de inneburit både privat och yrkesmässigt. Läs mer.

Utbildning: Diplomerad NLP Practitioner, Diplomerad Psykosyntesterapeut PsA, Mental kinesiologi: Diplomerad TUNING specialist, Holistisk kinesiologi

Priser, tidsbokning och praktisk information hittar du här. Jag tar emot klienter på Riddargatan 28, Östermalm i Stockholm samt Magasinet i Almunge utanför Uppsala.